Blomsterprogram

 

Vordingborg Kommunes blomsterprogram, som består af et forårs- og sommerprogram, er kendt langt ud over kommunens grænser. 

Sammensætning af blomster og løg planlægges året i forvejen, hvor der hvert år udvælges et tema, der skal kendetegne blomsterprogrammet. I 2014 kunne alle nyde temaet "Håbet er lysegrønt". Det betød, at sommerprogrammet var sammensat af forskellige planter, der changerede i mange forskellige nuancer af grønt.

Forårsprogrammet

Forårsprogrammet består altid af løgplanter, som tulipaner, narcisser, krokus, hyacinter og lignende sammensat med stedmoderblomster.

Vordingborg kommunes Park og vej har deres egne drivhuse; - og her starter arbejdet med forårsprogrammet allerede i september og oktober, hvor gartneren sætter løgene i kummerne og sår stedmoderblomsterne.

Hen over vinteren spirer planterne frem, så kummerne kan sættes ud i kommunens byer fra starten af april og frem til juni.

Løgene fra forårsprogrammet genbruges hvert år. Løgene bliver hvert efterår sat i kommunens bede og græsarealer, så de pynter mange år fremover.

 

Sommerprogrammet

Alle planter til sommerblomstprogrammet fremdrives også i deres egne drivhuse, heraf starter cirka 40 % som frø. Dette arbejde starter også i løbet af vinteren.

Når forårsprogrammet er afviklet i starten af juni, hentes kummerne hjem. Her omplanter gartneren med blomsterne fra sommerprogrammet og efterfølgende placeres de rundt om i kommunens byer, hvor de pynter frem til uge 42.

Der ophænges ampler med blomster, især i Præstø og Stege, hvor gaderne flere steder er for smalle til at opstille jordplacerede kummer. Kummerne kan i stedet ses på torve og brede handelsgader i byerne.

Sæsonen igennem passer og plejer Park og Vej blomsterne med vand, gødning og beskæring.