Kongeegen er et gammelt egetræ i Jægerspris Nordskov ved Jægerspris. Det har en anslået alder på 1500 – 2000 år, hvilket formodentlig gør det til Nordeuropas ældste egetræ.

Kongeegen i Jægerspris Nordskov er som bekendt Danmarks og måske også Nordeuropas ældste nulevende løvtræ. Dets alder er svært at registrere præcist; - man regner med at det er mellem 1500 og 2000 år gammelt. 

Træer kan blive ufatteligt mange år gamle. I White Mountains i Californien lever det ældste levende organisme på jorden - en Børstekoglefyr (Pinus longaeva). Dets alder er bestemt til 4780 år. 

De efterfølgende "gamle" træer er som følger :

  • Fitzroya (Fitzroya cupressoides): 3622 år
  • Mammuttræ (Sequoiadendron giganteum): 3266 år
  • (Lagarostrobos franklinit): 2500 år
  • (Pinus aristrata): 2435 år

Man skal dog tage disse aldersbestemmelser med et vist forbehold, da den mest præcise metode til at aldersbestemme træer på er at tælle dets årringe - hvilket normalt kun sker under forhold hvor årstiderne skifter.

Flotte gamle træer i Danmark.

Dette ca. 500 år gamle egetræ står ved Holmegård mose mellem Haslev og Næstved.

  • Boller-egen.

    Dette smukke egetræ - Boller-egen og som er ca. 1000 år gammelt, står ved Boller slot i Horsens kommune. Det måler 8 meter i omkreds og er, selv om det ikke ses på dette billede, helt hult.

  • Boller-egen beskrevet mere detaljeret.

I Vinterbølle skov nær Vordingborg står dette smukke ca. 200 år gamle egetræ.

Egen ved Bosjökloster

Dette  egetræ som står ved Bosjökloster i Skåne betegnes for at være det ældste egetræ i sydsverige. 

Bosjökloster blev bygget i starten af det 11. århundrede og ligger i et naturskønt område på en tange imellem Västre Ringsjön og Östre Ringsjön i Skåne i Sydsverige.