Spørgsmål om et Mayflower tree!

Hejsa
Jeg har lige været i Tyrkiet, hvor jeg har forelsket mig dybt i et Mayflower tree. Blomsterne på træet dufter helt fantastisk og er såååå smukke.
Nu vil jeg gerne se, om jeg kan finde et til enten mit orangeri eller have (hvis det kan trives der), men jeg ved ikke, hvad/hvor jeg skal lede efter det. Har det et dansk navn? Kan du hjælpe mig?
Jeg har et billede af træet ned blomster, som jeg kan sende, hvis du ikke er klar over, hvilet træ, jeg mener. 

Mvh Anne-Mette

.................................................................................................

Hej Anne-Mette!

"At rejse er at leve" skrev H. C. Andersen for mere end 200 år siden. Men hans lille ordvalg er stadig meget aktuelt. Lige såvel som at saltvandsfisk i troperne er meget farvestrålende- så er træer og buske i Middelhavsegnene også meget farvestrålende og duftende. 

Det træ, som du har forelsket dig i fra Tyrkiet, hedder på latin Delonix regia. (Billedet) På dansk hedder det Flamboyant eller Flammetræ; - og det er egentligt et godt navn, da træet under blomstringen nærmest står i flammer.

Da det vokser i Tyrkiet og landene i Middelhavsområdet med varme somre og også kolde vintre, men med en meget lavere luftfugtighed end i Danmark. så vil dit orangeri være det mest ideelle sted at pladsere det; - evt. i en stor terracotta krukke.

Jeg vil tro du kan få en planteskole af Home & Garden til at bestille træet hjem ved at opgive navnet Delonix regia til dem.

Rigtig god fornøjelse!

Venlig hilsen Hans-Erik Hansen.